Medalja iz ArchiCAD-a

Na 26. Republičkom takmičenju geodetskih i građevinskih škola koje je održano u Apatinu, po prvi put je kao takmičarska disciplina uvrštena : Primena računara u građevinarstvu ArchiCAD 16 . Nastavni plan i program je jasno  definisan tek od prošle školske godine; propisani udžbenik ne postoji, pa je učenje i spremanje nastavnih sadržaja zahtevalo veštine karakteristične za 21. vek:

Marko Srevanović G31 (Mentor: Vera Milićević)

Marko Srevanović G31
(Mentor: Vera Milićević)

čitanje stručne literature, istraživački rad po internetu, pronalaženje korisnih sajtova, tutorijala , video snimaka, pa i poseta projektnom birou po savet stručnjaka.

I kao što sreća prati hrabre, moj učenik Marko Stevanović G31 uspeo je da osvoji 3. mesto u ovoj novoj takmičarskoj disciplini. U suštini, učenici vole da crtaju u programu ArchiCAD jer on pruža mogućnost 3D modelovanja i veoma je pogodan za projektovanje stambenih i poslovnih zgrada kao i izradu projektne dokumentacije.

Na Republičkim takmičenjima, do sada, imamo: dva nagrađena mesta  iz AutoCAD-a i jedno iz ArchiCAD-a. Volimo programe i računare 🙂

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s