Talenat i …

Ako nekog upitate :” Da li imate talenat? “ obično sledi neki od odgovora u smislu da lepo peva, crta, svira neki instrument ili je dobar sportista. Međutim spisak talenata je mnogo veći. Ako je neko uspešan iz matematike, ili mnogo čita, ili odlično radi na kompjuteru… dakle poseduje neke sposobnosti koje ga izdvajaju i čine posebnim, sve to čini talenat. Važno je otkriti svoje talente i pronaći oblast u kojoj  ih možeš  koristiti. Tako npr. svetski priznati neurohirurg dr Ben Karson  (prvi doktor koji je razdvojio sijamske blizance koji su delili deo lobanje a da su oba deteta preživela ) smatra da je njegov talenat : dobra koordinacija ruka-oko u  kombinaciji sa mogućnošću da misli u tri dimenzije 🙂   Međutim,  osim talenta, po mišljenju dr  Karsona za životni uspeh su potrebni i još neki kvaliteti:

kocka slagalica

“Korišćenjem svojih  TALENATA , zatim ISKRENOŠĆU I iskorišćavanjem prednosti naše sposobnosti UVIĐANJA, možemo dati NAJBOLJE OD SEBE  u oblasti u kojoj smo ili u kakav život želimo da uložimo, i da SLOBODNO MISLIMO . Razmišljanje koje vodi uviđanju jedno je od najvažnijih karakteristika koje možemo da razvijemo “

Dr Ben Karson u svojoj ličnoj priči ističe jedan događaj koji je načinio prekretnicu u njegovom životu . Kao mali, smatrao je sebe gubitnikom i u petom razredu nije imao konkurenciju za najlošijeg đaka u odeljenju. Tada je njegova majka uvela novo pravilo: u toku jedne sedmice može da pogleda samo dve izabrane emisije na TV i da pročita dve knjige tokom sedmice. Ovakav režim je od Bena ubrzo napravio najboljeg učenika u razredu. Čitanje knjiga otvara svet informacija i mogućnosti tako da je Ben i kao student, uvek čitajući više knjiga na istu temu, prevazilazio ostale u znanju. Znanje obogaćuje život. Znanje nas čini boljim ljudima. Znanje proširuje upoznavanje sveta.

Da bismo i mi proširili svoje znanje iz AutoCAD-a  nacrtaćemo ove kockice upotrebom  Mesh modela.mesh boxCrtamo Mesh kocku 4x4x4 ( sa 4 polja).

Broj  polja na koji delimo površinu kocke podešavamo u prozoru Mesh Primitive Options  koga dobijamo  klikom na   strelicu  u panelu Primitives  (Length, Width, Height = 4) a zatim  nacrtamo kocku klikom na Mesh Box.

kocka 3kocka slagalica 2

Upotrebom Explode razbiti površinu kocke na mrežu kvadrata. Nekoliko kvadrata sa Move udaljiti od kocke I korišćenjem Extrude nacrtati male kocke. Dizajnirati po izboru. Kocke možemo nacrtati i upotrebom zapreminskog modeliranja:

3D Array kocka

Koristite naredbu 3D Array koja se nalazi u kartici Home panel Modifay.

Prvo nacrtajte kocku 1,1,1 a zatim je sa ovom naredbom kopirajte  kao na slici koristeći Rectangle poredak.

Razmak za redove, kolone i nivoe je 1,5.

I ne zaboravite da biste i u životu složili neke važne kockice kao što smo to uspeli u AutoCAD-u  potrebno je da iskoristite svoje talente 🙂

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s